ПРЕДСЕДНИК ЏУНИЋ УРУЧИО КОМПЈУТЕР ВИЦЕШАМПИОНУ
9.11.2012

На протеклом Првенству Европе у КИК БОКСУ, које је одржано од 29.октобра до 04.новембра у Анкари (Турска), за репрезентацију Србије наступили су двоје такмичара Кик бокс клуба "Ниш", Јована Крстић и Стеван Живковић. У веома јакој конкуренцији Живковић је освојио друго место у категорији лоу кик до 75 кг и својој земљи-граду донео сребрну медаљу. Овим поводом, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, примио је изузетног спортисту и у знак подршке уручио компјутер, дар општине Палилула. „Ми изузетно ценимо талентоване и успешне младе људе, рекао је на пријему председник Џунић. У Стратегији развоја општине дали смо посебан значај афирмацији спорта и развоју рекреативних активности наших грађана. Зато нас овај резултат Стевана Живковића обавезује да то и практично покажемо.

На Првенству Европе 2010. у Бакуу (Азербејџан) Стеван Живковић је освојио сребрну медаљу када је у финалу поражен на поене од Самбе Бокара из Француске. Наредне 2011. на Првенству Света у Скопљу (Македонија) на путу до финала реванширао се Французу победивши га у полуфиналу, али је у финалу на поене изгубио од Хасана Калиева из Русије, тако да му је још једном измакла златна медаља. Као вицешампион света у кик боксу и ове године је наставио серију успешних наступа.

О својим резултатима Живковић скромно каже да су они продукт великог напора и свакодневног рада и тренирања. До сада није имао подршку Града па овај гест руководства општине Палилула, по речима Стевана Живковића, улива наду да спортисти у нашој средини нису сами. (ЕКОполис мрежа, Д.В.)